Volledig scherm
PREMIUM
© Tom Janssen

Lessen voor de overlevenden

opinieDe politiek dient lessen te trekken over haar rol ten opzichte van de samenleving, over haar relatie tot de wetenschap en over de verhouding van de politiek tot zichzelf. 

De coronacrisis maakt duidelijk waar het op aankomt als we het hebben over ­‘samenleven’. Zo zullen we ons hopelijk nog lang herinneren wat ‘vitale beroepen’ zijn: niet topsporter, bankbaas, dj, maar zorgverlener, docent, politieagent of tuinder. Wellicht ook zal het mkb-ondernemers nog een tijdje heugen, dat de ‘diepe zakken’ van de overheid bestaan uit hetzelfde belastinggeld waar zij normaliter een hekel aan hebben. Misschien zelfs zal een volgende regering beseffen dat het onverstandig is om fundamenteel onderzoek geheel uit te besteden aan de farmaceutische industrie. Goed om te onthouden bij volgende verkiezingen.

  1. Ooit fraaie polder als ‘lillukste stukske Brabant’
    PREMIUM

    Ooit fraaie polder als ‘lillukste stukske Brabant’

    WAALWIJK - Waspik krijgt wellicht een betere haven. Als het tenminste eerst nieuw industrieterrein slikt. Want anders is er volgens het Waalwijkse gemeentebestuur te weinig geld. Waspik wacht zo een sigaar uit eigen ‘dozen’. Die het dorp zelf betaalt door eigen leefbaarheid te verkopen. Zo is het gegaan met al die ‘dozen’ boven de A59. De ooit fraaie polder dingt nu mee naar de prijs voor ‘lillukste stukske Brabant’.