Volledig scherm
PREMIUM
Willem Holleeder © Sjoukje Bierma

Levenslang voor Holleeder en Michael P.: zoet en bitter

opinieLevenslang voor Willem Holleeder proeft zoet en dat van Michael P., de moordenaar van Anne Faber, uiterst bitter. Een vergelijking. 

Eindelijk, het is zover. Holleeder, het bekendste kopstuk uit de onderwereld is veroordeeld [BD 5 juli]. Daaraan zijn vele jaren vasthoudend recherchewerk aan voorafgegaan. Een prestatie, ook van het Openbaar Ministerie. Het zal raar klinken uit de pen van een strafrechtadvocaat, maar ik ben op de eerste plaats burger, die erbij gebaat is dat lieden die zich niets van onze maatschappelijke ordening aantrekken, langdurig achter de tralies verdwijnen. Ik heb daar weinig scrupules bij.

  1. Zou Rutte aangifte doen nu geheime kabinetsplannen zijn uitgelekt? Dacht het niet...
    PREMIUM

    Zou Rutte aangifte doen nu geheime kabinets­plan­nen zijn uitgelekt? Dacht het niet...

    Zo af en toe moet je niet te beroerd zijn om je pet af te nemen voor je concurrent. Collega’s van De Telegraaf, wat een daverende primeur hadden jullie donderdag op de voorpagina. Coalitie en kabinet broeden op de oprichting van een groot fonds, van misschien wel 50 miljard euro. Met het (geleende) geld willen ze grote investeringen in de economie doen. Het werd, aldus De Telegraaf, afgelopen week op de heidag in Oisterwijk besproken.