Lichtpuntjes

columnIn een wrede burgeroorlog in de Ethiopische regio Tigray worden op grote schaal misdaden tegen de menselijkheid begaan. Naar de omvang van mensenrechtenschendingen door de taliban in Afghanistan kunnen we slechts gissen. 

 1. Verplicht alle scholieren in Brabant om Kamp Vught te bezoeken
  Jouw mening

  Verplicht alle scholieren in Brabant om Kamp Vught te bezoeken

  Uit het onderzoek van de internationale organisatie Claims Conference, die opkomt voor slachtoffers van de Holocaust, blijkt dat 23 procent van de jongeren vindt dat het aantal van 6 miljoen vermoorde Joden fors wordt overdreven of zelfs dat de Holocaust een mythe is. Minister Wiersma van Onderwijs, en met hem een meerderheid in de Tweede Kamer wil dat er in het geschiedenisonderwijs meer aandacht komt voor de Holocaust. Maar is dat genoeg?
 2. Nederland moet nu doorpakken: lever niet alleen Patriots maar ook tanks aan Oekraïne
  Jouw mening

  Nederland moet nu doorpakken: lever niet alleen Patriots maar ook tanks aan Oekraïne

  Nederland wil meedoen aan een Duits-Amerikaans plan om Patriot-raketten voor luchtafweer naar Oekraïne te sturen, liet premier Rutte gisteren in Washington weten. Over hoe dat er precies uit gaat zien wordt nog overlegd, maar het moet een ‘substantiële bijdrage’ worden, zegt Rutte. ,,Dat is meer dan training, het gaat ook om spullen.” De Oekraïense president Zelenski liet echter eerder al doorschemeren dat hij zwaarder geschut zoals tanks nodig heeft om de Russen effectief te kunnen bestrijden.