Volledig scherm
PREMIUM
© BD

Loop Annie Schreijer-Pierik vooral niet in de weg

ColumnVoor een artikel had ik een onwillige boer nodig die zijn land moet afstaan omdat het een Natura-2000 gebied wordt. Ik dacht, laat ik eens een mailtje sturen naar CDA-Europarlementariër en heldin van vele boeren, Annie Schreijer-Pierik. Dan maak je wat los! 

Meteen mailde ze een kuub informatie en pookte haar hele netwerk op. Een dag later had ze al een lijst met beschikbare boeren, 'ik doe er ook nog wat aandachtspunten bij'. Sindsdien krijg ik steeds haar zinderende nieuwsbrief, met heel veel Annie. Daarin beloofde ze al dat ze op het recente CDA-congres het boerenoproer zou leiden om de milieuvrienden te grazen te nemen.

  1. Waarom het absoluut noodzakelijk is dat we op de tenen van de macht gaan staan
    PREMIUM

    Waarom het absoluut noodzake­lijk is dat we op de tenen van de macht gaan staan

    De eerste uitnodiging voor een nieuwjaarsreceptie ligt weer op mijn bureau en daarmee liggen er ongetwijfeld ook wat ongemakkelijke ontmoetingen in het verschiet. Ontmoetingen met mensen bij wie ik het afgelopen jaar stevig op de tenen ben gaan staan, bijvoorbeeld in deze rubriek. Het waren tenen van burgemeesters, commissarissen, officieren van justitie en andere hoge functionarissen. Straks schud ik ze de hand en we zullen beleefd zijn. We zijn immers professionals.