Volledig scherm
PREMIUM
In het talud is een hellend ‘olifantenpaadje’ ontstaan. © Arnold Zweers

Maak van je studie geen ‘olifantenpaadje’

opinieLeerlingen kunnen al vanaf hun tijd op de basisschool gebukt gaan onder de huidige leer- en presteerlast.

‘Meneer, wat heeft u zelf ­eigenlijk voor opleiding gedaan?’ Wanneer deze vraag vanuit de leerlingen komt, vertel ik dat ik eerst mavo heb gedaan, vervolgens een mbo-opleiding en daarna de hbo-docentenopleiding heb afgerond. ‘Dus u mag ons met een mavo-diploma lesgeven?’, is geregeld het antwoord dat daarop volgt.

 1. Die eeuwige, ergerniswekkende vouten. Kan de redactie dan echt niet spellen?
  PREMIUM

  Die eeuwige, ergernis­wek­ken­de vouten. Kan de redactie dan echt niet spellen?

  Het moet, stel ik me zo voor, ongelofelijk haastwerk geweest zijn, in het holst van de nacht. Nét op tijd zal het voorpaginaverhaal naar de drukkerij zijn gegaan, waar een haastige zetter de letters in lood goot en de pers stampend op gang kwam. Dit is wat er de volgende ochtend op de historische voorpagina stond: Vanforgen vroeg, op maandag 21 jeli 1969, heeft Neil Armstrong de eerste stappen op de maan gezet.
 2. Tilburg zoekt evenement
  PREMIUM

  Tilburg zoekt evenement

  Tilburg zoekt evenement. Las ik in de krant. Eindhoven heeft Glow, Eindhoven heeft de Dutch Design Week, Eindhoven heeft van alles. En wij hebben alleen de Kermis. Dat was de strekking. En dat klopt natuurlijk. Na de verdwijning van Incubate, de verhuizing van Woo Hah! en de val van Mundial hebben we bewoners en bezoekers nauwelijks nog iets te bieden. Tenminste, als je Roadburn, Circolo, Meimarkt, Draaimolen, Smaakkaravaan, Kaapstad, Musicaldagen, Tilt, Park Beats, Ten Miles, Wintergloed, Aus Berlin, CaféTheaterFestival, Stranger Than Paranoia en zo’n 440 andere evenementen niet meetelt.