Volledig scherm
PREMIUM
. © BD

Made in Meierijstad, de minst creatieve gemeente van Brabant

Hoe moet een gemeente zich eigenlijk naar de buitenwereld toe presenteren? In Meierijstad, de niet meer zo nieuwe fusiegemeente van dertien dorpen waaronder Veghel en Schijndel, namen ze dat heel ­serieus.

Liefst tweehonderd mensen dachten er mee over het citymarketingbeleid, want zo heet dat dan met een duur woord. Dat zijn dus vier touringbussen vol creatieve types die, zo stel ik me dat dan voor, dagenlang dachten en dachten en pen en papier op hun nachtkastje legden tot die éne geniale ingeving kwam waarin alles zat. En petit ­comité brainstormen in een vergaderhok in het gemeentehuis of tijdens een lunchwandeling.

  1. De fietsprofessor blijkt geleerd in het stallen van fietsen
    PREMIUM
    Column

    De fietspro­fes­sor blijkt geleerd in het stallen van fietsen

    De wetenschap schikt zich naar de eenvoud van het Twittertijdperk. Iemand die alles weet van het Sanskriet of hiërogliefen: daar kunnen ze op de televisie niets mee. Maar gelukkig is tegenwoordig overal wel iemand professor in. Slaat ergens de bliksem in, dan komt een ernstig bebrilde geleerde in Het Journaal uitleggen dat een inslag op toeval berust maar wellicht ook weer niet helemaal. Nader onderzoek is geboden.