ANP XTRA
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP XTRA

Manifest van burgemeesters: Breek de gouden roltrap voor drugscriminelen af

De overheid moet het groeiende probleem van de ondermijnende drugscriminaliteit beter aanpakken. In dit manifest schetsen 36 burgemeesters, onder wie Theo Weterings (Tilburg) en Paul Depla (Breda) de weg naar een doeltreffender beleid. 

 1. Provincie moet ervoor zorgen dat Brabanders in schone lucht kunnen leven
  Jouw mening

  Provincie moet ervoor zorgen dat Brabanders in schone lucht kunnen leven

  De buitenlucht die Brabanders inademen zou volgens de GGD vergelijkbaar zijn met de lucht die iemand zou inademen als een huisgenoot elke dag bijna vijf sigaretten binnenshuis rookt. Maar de slechte kwaliteit is ook te wijten aan het wegverkeer, de industrie, het stoken van hout en de landbouw. Het GGD-onderzoek over de slechte luchtkwaliteit wordt aangehaald in het nieuws over de zogenaamde Kankeratlas. Het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) verzamelde van 2011 tot 2020 alle diagnoses en verwerkte het in een overzicht voor heel Nederland.
 2. Forum als fabeltje
  Lezersbrieven

  Forum als fabeltje

  Steeds verschijnt Forum voor Democratie (FvD) in de media en over hoe we deze partij het beste een weerwoord kunnen geven. Vaak lukt het de Kamerleden van de FvD de schijnwerpers op hen gericht te krijgen [BD 14 december; ‘Klacht over wangedrag op FvD-Kamerfeestjes’]. In mijn optiek staat FvD voor Fabeltjeskrant Voor Dummies en dan wordt het in één keer heel duidelijk waarom deze heren zo acteren. De heer Baudet is Meneer de Uil, de leider van het grote enge Dierenbos waar hij iedere dag weer een nieuw sprookje opvoert met zijn welbekende breedvoerigheid en zijn onderwijzende vingertje.