Volledig scherm
PREMIUM
. © BD

'Mars neemt overgewicht heel serieus', geloof je het zelf?

De gemiddelde Mars weegt 51 gram. De onderste laag bestaat uit luchtig geklopte nougat. Daarop een veeg caramel en dat alles wordt omhuld door een dun laagje mierzoete melkchocolade. Er zit evenveel suiker in als in tien klontjes en wie een Mars eet - want daar heb ik het natuurlijk over - moet drie kwartier stevig fietsen om alle 229 calorieën weer te verbranden.

Want hoewel zo’n reep heerlijk is en een wereld zonder chocolade beduidend minder mooi zou zijn, word je van te veel Marsen, Snickers en Tony Chocolonely (helaas!) moddervet. Niemand die dat níet weet.

 1. Die eeuwige, ergerniswekkende vouten. Kan de redactie dan echt niet spellen?
  PREMIUM

  Die eeuwige, ergernis­wek­ken­de vouten. Kan de redactie dan echt niet spellen?

  Het moet, stel ik me zo voor, ongelofelijk haastwerk geweest zijn, in het holst van de nacht. Nét op tijd zal het voorpaginaverhaal naar de drukkerij zijn gegaan, waar een haastige zetter de letters in lood goot en de pers stampend op gang kwam. Dit is wat er de volgende ochtend op de historische voorpagina stond: Vanforgen vroeg, op maandag 21 jeli 1969, heeft Neil Armstrong de eerste stappen op de maan gezet.
 2. Tilburg zoekt evenement
  PREMIUM

  Tilburg zoekt evenement

  Tilburg zoekt evenement. Las ik in de krant. Eindhoven heeft Glow, Eindhoven heeft de Dutch Design Week, Eindhoven heeft van alles. En wij hebben alleen de Kermis. Dat was de strekking. En dat klopt natuurlijk. Na de verdwijning van Incubate, de verhuizing van Woo Hah! en de val van Mundial hebben we bewoners en bezoekers nauwelijks nog iets te bieden. Tenminste, als je Roadburn, Circolo, Meimarkt, Draaimolen, Smaakkaravaan, Kaapstad, Musicaldagen, Tilt, Park Beats, Ten Miles, Wintergloed, Aus Berlin, CaféTheaterFestival, Stranger Than Paranoia en zo’n 440 andere evenementen niet meetelt.