Bij IBN in Veghel worden onder andere automatten gemaakt. 
,,Dat is werk met hoge toegevoegde waarde.”
Volledig scherm
PREMIUM
Bij IBN in Veghel worden onder andere automatten gemaakt. ,,Dat is werk met hoge toegevoegde waarde.” © Van Assendelft Fotografie

Meer perspectief met sociaal ontwikkelbedrijf. Kijk maar naar Veghel

opinieIn 2025 komen er 125.000 extra banen voor mensen met een arbeidsbeperking. Dat was de belofte van staatssecretaris van ­Sociale Zaken Jetta Klijnsma in 2013. Het klonk zo goed. Maar in de praktijk wordt nu al duidelijk dat dat aantal bij lange na niet wordt gehaald. Dat blijkt uit cijfers vanuit de Sociale Werkvoorzieningen. Een trieste constatering.

 1. Denkend aan Holland zie ik trage bestuurders ons laagland laten verrommelen
  PREMIUM
  BD

  Denkend aan Holland zie ik trage bestuur­ders ons laagland laten verromme­len

  Over smaak valt niet te twisten, maar dit wordt toch wel echt heel lelijk, dacht ik. Hardlopend langs het kanaal keek ik uit over de velden. De lente had een groene waas over de bomen gelegd, de zon scheen en het gras zag er al mals uit. Schitterend, zou je zeggen, ware het niet dat de weilanden op speldenkussens leken door de metalen paaltjes die in een straks patroon de grond in waren geslagen. Het zou niet lang meer duren of op de staketsels zouden blinkende zwarte zonnepanelen rusten. Duizenden vierkante meters zonnepanelen. Dit zou de laatste keer zijn dat op deze plek nog iets van het landschap te genieten viel. Hier ging een prachtig stukje boerenland naar de, tja, laat ik het maar gewoon zeggen: naar de kloten.
 1. Brabanders tanken massaal in België: 'Het scheelt 15 tot 20 cent per liter'
  Play

  Brabanders tanken massaal in België: 'Het scheelt 15 tot 20 cent per liter'

 2. Bierbrouwen in Brabant: 'Het is heel mooi om hier een bierbrouwerij te hebben'
  Play

  Bierbrou­wen in Brabant: 'Het is heel mooi om hier een bierbrouwe­rij te hebben'