Volledig scherm
PREMIUM
© BD

Met de teamgeest zit het wel goed in de lead-out van Jumbo

De Giro d’Italia loopt nog een dikke week door, dagelijks bergop. Een roze leiderstrui hangt al in Den Bosch; in Service Course, de magazijnen van de ploeg Jumbo Visma. In dit geval is het geen trui van Primoz Roglic, de Jumbo-kopman in de Giro, maar van Mike Teunissen. Deze Jumbo-renner die vorig jaar vanuit Noord-Limburg in Rosmalen is neergestreken, voltooide vorig weekeinde als eindwinnaar in het roze de Vierdaagse van Duinkerken.

De Vierdaagse van Duinkerken is een klassieke, zesdaagse (!) etappekoers die al vanaf 1955 bestaat. De erelijst vermeldt Tourwinnaars als Jacques Anquetil, Lucien Aimar, Bernard Hinault en Stephen Roche. De triomf van Mike Teunissen, inclusief twee etappezeges, kreeg nauwelijks aandacht; de krant vermeldde alleen de uitslag. De zegetocht van Teunissen voerde door het rauwe land van Noord-Frankrijk en WestVlaanderen waar hevig werd gestreden tijdens de Eerste Wereldoorlog. In deze contreien won Teunissen in 2014 de belofte-editie van Parijs - Roubaix en was hij daarin dit jaar als zevende de beste Nederlander.

  1. Fietsen en appen tegelijk, echt: hóe dan?!
    PREMIUM

    Fietsen en appen tegelijk, echt: hóe dan?!

    Op YouTube is een prachtig filmpje te vinden waarin mensen op straat – we schrijven 1998 – gevraagd wordt of ze een mobiele telefoon hebben. Veruit de meesten antwoorden van niet. Want, zeggen ze – en wat waren die mensen eigenlijk wijs! – waarom zou je in vredesnaam áltijd bereikbaar willen zijn? Wat een aanstellerij trouwens, zo’n ding: zo belangrijk dat ze zo vaak gebeld worden zijn ze helemaal niet. Een mevrouw moet zelfs ­lachen: dan ben je aan het fietsen of zo en dan word je gebeld, het idéé!