BD
Volledig scherm
PREMIUM
© BD

Nederlaag van grote voetballanden heeft ook iets hoopgevends

ColumnIets totaal onverwachts, zoals nu op het WK, komt in het leven van alledag eigenlijk niet voor. Alle vormen van onheil zijn al vaker aan ons voorbijgetrokken, het menselijk tekort in al zijn varianten is ons genoegzaam bekend. Alle moois van het leven heeft ons wel eerder verheugd.

 1. Waarom zou de emir de wedstrijduitslag overlaten aan toeval?
  PREMIUM
  Column

  Waarom zou de emir de wedstrijd­uit­slag overlaten aan toeval?

  Qatar heeft meer dan 200 miljard dollar uitgegeven voor het wereldkampioenschap voetbal. De emir zal zo verstandig zijn geweest om in dat onvoorstelbare bedrag ook een leuk postje op te nemen voor inhalige Fifa-bobo’s. Fifabaas Gianni Infantino bezit zelf een prachtig appartement in Qatar. Hij zou een dief zijn geweest van zijn eigen portemonnee (voetbalterm van Johan Cruijff) als hij die flat helemaal zelf had betaald.
 2. Een gezonde lunch op school? Daar willen scholieren toch niet aan
  Jouw mening

  Een gezonde lunch op school? Daar willen scholieren toch niet aan

  Bij een peiling werden ouders gevraagd of ze een gezonde schoollunch voor hun kinderen zouden willen, zoals dat bijvoorbeeld in Zweden, Finland en Frankrijk gebruikelijk is. 38 procent is tegen, 44 procent is vóór. De andere ouders zijn er nog niet uit. In Limburg is geëxperimenteerd met de gezonde schoollunch en een beweegprogramma om de gezondheid van kinderen te bevorderen en overgewicht tegen te gaan. Maar hoe realistisch is zo’n plan als scholieren tussen de middag de supermarkten overlopen, in de jacht op een snelle, ongezonde snack?