BD
Volledig scherm
PREMIUM
© BD

Nederlaag van grote voetballanden heeft ook iets hoopgevends

ColumnIets totaal onverwachts, zoals nu op het WK, komt in het leven van alledag eigenlijk niet voor. Alle vormen van onheil zijn al vaker aan ons voorbijgetrokken, het menselijk tekort in al zijn varianten is ons genoegzaam bekend. Alle moois van het leven heeft ons wel eerder verheugd.

 1. Provincie moet ervoor zorgen dat Brabanders in schone lucht kunnen leven
  Jouw mening

  Provincie moet ervoor zorgen dat Brabanders in schone lucht kunnen leven

  De buitenlucht die Brabanders inademen zou volgens de GGD vergelijkbaar zijn met de lucht die iemand zou inademen als een huisgenoot elke dag bijna vijf sigaretten binnenshuis rookt. Maar de slechte kwaliteit is ook te wijten aan het wegverkeer, de industrie, het stoken van hout en de landbouw. Het GGD-onderzoek over de slechte luchtkwaliteit wordt aangehaald in het nieuws over de zogenaamde Kankeratlas. Het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) verzamelde van 2011 tot 2020 alle diagnoses en verwerkte het in een overzicht voor heel Nederland.
 2. Waarom zou de emir de wedstrijduitslag overlaten aan toeval?
  PREMIUM
  Column

  Waarom zou de emir de wedstrijd­uit­slag overlaten aan toeval?

  Qatar heeft meer dan 200 miljard dollar uitgegeven voor het wereldkampioenschap voetbal. De emir zal zo verstandig zijn geweest om in dat onvoorstelbare bedrag ook een leuk postje op te nemen voor inhalige Fifa-bobo’s. Fifabaas Gianni Infantino bezit zelf een prachtig appartement in Qatar. Hij zou een dief zijn geweest van zijn eigen portemonnee (voetbalterm van Johan Cruijff) als hij die flat helemaal zelf had betaald.