Betonblokken op de grens met België in mei vorig jaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Betonblokken op de grens met België in mei vorig jaar. © Remco Andersen

Nederland en Vlaanderen: verleg de grens

opinieDe Nederlandse en Vlaamse regering werken wel samen, maar in deze coronacrisis ondervinden ze dezelfde problemen zonder ze met elkaar op te lossen. Ze trekken zelfs opnieuw de grens.

 1. Gemeente Uden geeft prioriteit aan de fiets? Ga toch fietsen
  PREMIUM
  Column tHans

  Gemeente Uden geeft prioriteit aan de fiets? Ga toch fietsen

  UDEN - Laten we de dag eens beginnen met wat citaten uit andermans werk: ,, In de toekomst krijgt bij de inrichting van de openbare ruimte de fiets prioriteit. We zorgen voor de gewenste locaties van fietsenstallingen nabij het centrum en leggen die aan. We denken daarbij ook aan oplaadpunten voor e-bikes. Vóór 2020 realiseren we samen met provincie en aanliggende gemeenten de snelfietsroutes Uden-Veghel en Uden-Nistelrode-Oss.”
 2. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”