Rob Scheepers
Volledig scherm
PREMIUM
Rob Scheepers © Dolph Cantrijn

Niet Mathieu, maar ouders van treitertrutjes zouden zich moeten verontschuldigen

COLUMN,,En dur zitte onze toppers!” De begeleider van de koers wijst in de richting van een droevige sporthal. Peperdure wielrenfietsen met een waarde van misschien wel 10.000 euro per stuk staan lukraak tegen de muur. ,,Kiekt mor us binne agge wilt.”

 1. Wat steekt er achter het plotse vertrek van wethouder Bakker?
  PREMIUM
  COLUMN

  Wat steekt er achter het plotse vertrek van wethouder Bakker?

  Het kán geen toeval zijn dat Ronald Bakker zijn wethouderschap in Waalwijk aan de wilgen hangt in de week dat zijn VVD zomaar de Haagse asieldeal had kunnen opblazen. Weet u nog dat hij in de Tweede Kamer wilde komen en dat dat niet lukte? Als het kabinet valt over de asieldeal, komen er verkiezingen. En kan hij het nog eens proberen. De asielkou is met het overstag gaan van de kamerleden nog niet uit de lucht; rebelse leden slijpen de messen voor het partijcongres.
 2. Een onbekend rotgevoel is het, het gevoel financiële tegenvallers niet te kunnen veroorloven
  PREMIUM
  Column

  Een onbekend rotgevoel is het, het gevoel financiële tegenval­lers niet te kunnen veroorlo­ven

  Een kilo gehakt kost een tientje, op een paar cent na. De dokter had de komende drie weken geen tijd voor me, bleek uit de online agenda waarin ik zelf een afspraak moest inplannen. Deze winter schijn ik niet te kunnen autorijden, want dan is er volgens de laatste berichten geen diesel meer. De kinderopvang wordt ook onbetaalbaar, om van de energierekening nog maar niet te spreken. De vooruitzichten zijn git- en gitzwart.