Yagi Studio
Volledig scherm
PREMIUM
© Yagi Studio

Nieuw beleid voor jeugdzorg is hard nodig, de tijd dringt!

opinieIntegrale, goed op elkaar afgestemde jeugdzorg komt nog niet goed van de grond. Een op regionaal niveau functionerend samenwerkingsverband tussen de verschillende vormen van jeugdzorg kan uitkomst bieden. Want de tijd dringt.

 1. De overheid moet dierproeven gaan verbieden
  Jouw mening

  De overheid moet dierproe­ven gaan verbieden

  Bij de Bossche vestiging van Charles River worden er de komende vijf jaar 649.495 proefdieren gebruikt. Dat is ruim het dubbele aantal van waarvoor het bedrijf vijf jaar geleden toestemming kreeg, terwijl de landelijke politiek juist af wil van dierproeven. Het bedrijf zegt dat de activisten ‘onterecht denken aan wrede praktijken’. Als een dierenarts constateert dat een dier lijdt, stopt direct de test. Vervolgens besluit de arts of het dier kan herstellen of pijnloos kan inslapen door professionele euthanasie, aldus een woordvoerder.
 2. Lid van de Navo?
  Lezersbrieven

  Lid van de Navo?

  Mooi en informatief artikel in BD over de bezwaren bij Nederlandse ministers tegen het mogelijke Navo-lidmaatschap van Oost-Europese landen, in 1997 [BD 7 januari; Kok-1 zag Navo-uitbreiding niet zitten: ‘Wat als Rusland boos wordt?’]. Maar... juist in een artikel dat daarover gaat, had ik de volgende zin niet verwacht: ‘Inmiddels is ook de aanvraag van Finland en Zweden goedgekeurd’. Toch staat die zin er in en u zou dat recht moeten zetten, want het lidmaatschap van Zweden is niet goedgekeurd en dat is ook zeker geen gelopen race. Turkije lag en ligt dwars en de goedkeuring moet unaniem zijn, dus het blijft spannend.