Maison van den Boer, de grootste cateraar van Nederland, wankelt door corona.
Volledig scherm
PREMIUM
Maison van den Boer, de grootste cateraar van Nederland, wankelt door corona. © Van Assendelft Fotografie

Nieuwe wet kan redding zijn voor Maison van den Boer

opinieCateraar Maison van den Boer dreigt failliet te gaan door de coronacrisis. Een versnelde invoering van een speciale wet kan niet alleen dit bedrijf helpen om te overleven.

‘Maison van den Boer wankelt door ­corona’, kopte de voorpagina van deze krant vorige week. De grootste cateraar van Nederland zit in zwaar weer als gevolg van de coronacrisis en ze is niet de enige. Door de ingrijpende overheidsmaatregelen tegen het virus ligt een deel van de economie stil. Als evenementen verboden worden, zijn ook de toeleveranciers gedupeerd. Daarom zit Maison van den Boer van de ene op de andere dag zonder werk maar lopen haar kosten wel door. ­Leveranciers die vóór de crisis al geleverd hebben of die langer lopende contracten hebben, willen toch betaald krijgen. Als er geen geld is, ligt een faillissement op de loer. Dat is doodzonde als het om een tijdelijke situatie gaat en het bedrijf in de kern gezond is.

  1. Ooit fraaie polder als ‘lillukste stukske Brabant’
    PREMIUM

    Ooit fraaie polder als ‘lillukste stukske Brabant’

    WAALWIJK - Waspik krijgt wellicht een betere haven. Als het tenminste eerst nieuw industrieterrein slikt. Want anders is er volgens het Waalwijkse gemeentebestuur te weinig geld. Waspik wacht zo een sigaar uit eigen ‘dozen’. Die het dorp zelf betaalt door eigen leefbaarheid te verkopen. Zo is het gegaan met al die ‘dozen’ boven de A59. De ooit fraaie polder dingt nu mee naar de prijs voor ‘lillukste stukske Brabant’.