Volledig scherm
PREMIUM
‘Niet alle bouwprojecten hoeven stil te liggen.’ © Getty Images/iStockphoto

Nodeloos op slot door de stikstofcrisis

opinieDe stikstofcrisis zet bouwkranen stil. Toch hoeven gemeenten en provincies echt niet te wachten totdat het Rijk met nieuw beleid komt. Want het is juist ‘dwarsligger’ de Raad van State die vastgelopen bouwprojecten weer vlot kan trekken. Ga aan de slag, er zijn oplossingen!

Al bijna een half jaar laat de stikstofcrisis ons land stilstaan. In het Brabants Dagblad van vrijdag 25 oktober jongstleden is te lezen dat de bouw van een nieuwe binnensportaccommodatie in Zaltbommel is stilgelegd vanwege de stikstofcrisis. De verantwoordelijke wethouder wordt geciteerd: ‘Omdat er nog geen oplossing is voor de stikstofcrisis, kunnen we niet verder. In Den Haag moeten over de stikstof­crisis echt knopen worden doorgehakt. Wat mij betreft zo snel mogelijk, want nu ligt alles stil’.

  1. De fietsprofessor blijkt geleerd in het stallen van fietsen
    PREMIUM
    Column

    De fietspro­fes­sor blijkt geleerd in het stallen van fietsen

    De wetenschap schikt zich naar de eenvoud van het Twittertijdperk. Iemand die alles weet van het Sanskriet of hiërogliefen: daar kunnen ze op de televisie niets mee. Maar gelukkig is tegenwoordig overal wel iemand professor in. Slaat ergens de bliksem in, dan komt een ernstig bebrilde geleerde in Het Journaal uitleggen dat een inslag op toeval berust maar wellicht ook weer niet helemaal. Nader onderzoek is geboden.