Volledig scherm
PREMIUM
. © BD

Nooit naar een school waar ‘klimaatspijbelen’ verboden is

Je zult maar een kind hebben dat in groep zeven of acht zit waardoor je al weekenden lang middelbare scholen moet afstruinen om te ontdekken waar jouw bijna-puber zich het fijnst voelt. Scholen trekken werkelijk alles uit de kast om leerlingen binnen te hengelen. Ze mogen computers uit elkaar halen, varkensharten bestuderen, lessen volgen en weet ik veel wat.

Heel nuttig. Maar voor de volledigheid zouden al die ouders ook moeten weten hoe een school op ‘klimaatspijbelaars’ reageert. Dat zegt namelijk misschien nog wel meer dan zo’n open dag.

  1. Tijd voor een dringende  voorjaarsopruiming
    PREMIUM
    opinie

    Tijd voor een dringende voorjaars­op­rui­ming

    Mocht de brexit onverhoopt zijn beslag krijgen, dan zou deze oude man die ooit nog Nederlands studeerde, die niet met een sodastream bottle rondloopt maar water uit de kraan drinkt, die afziet van een hypotheek-date maar wel een afspraak maakt met de meesterbarbier die spijtig genoeg inmiddels zijn schaar niet langer laat blinken in zijn kapperszaak maar in zijn barbershop, jawel, dan zou deze oude man het liefst veel ­Engels zwerfvuil bijeenschrapen en op de valreep willen terugsturen.