Basisschool ’t Talent in Schijndel is een proef begonnen, waarbij leerkrachten in een drive-in les geven aan groepjes van maximaal drie leerlingen.
Volledig scherm
Basisschool ’t Talent in Schijndel is een proef begonnen, waarbij leerkrachten in een drive-in les geven aan groepjes van maximaal drie leerlingen. © Rob Engelaar/ANP

Onderwijs kan nu leren te leven met onzekerheid

opinieVeranderen gaat gemakkelijker na een crisis dan na een brainstormsessie op de hei. We kunnen nu de lessen die we mogen leren in deze tijd gebruiken voor een mooier vervolg. 

  1. Opinie | Kabinet: blijf zitten en luister. Weglopen is een zwaktebod
    PREMIUM

    Opinie | Kabinet: blijf zitten en luister. Weglopen is een zwaktebod

    Er is een hoop geschreven en gezegd over het Prinsjesdagdebat vorige week. Over het repareren van de koopkracht met een soort prijsplafond voor onze energierekening, over onze blijvende steun aan Oekraïne, over het terugdringen van stikstof en zelfs over een ‘voltijdbonus’ om de krapte op de arbeidsmarkt aan te pakken. Maar, de primeur, waar het natuurlijk grotendeels over ging: het voltallige kabinet dat opstond en wegliep na de beschimpingen van meneer Baudet. In dit artikel zal ik aan de hand van drie argumenten aantonen waarom, in een degelijk debat, dát een absoluut zwaktebod is.