ANP
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Ongeloof na onzorgvuldige diagnose

opinieVeel kinderen kregen de laatste decennia een DSM-classificatie ADHD, een psychiatrische stoornis. Zo’n diagnose krijgt een kind niet zomaar. Tenminste, dat mag je hopen.

 1. Verbijsterd stond ik opeens op het plein in Moskou, als ooggetuige van een mislukte staatsgreep
  PREMIUM

  Verbijs­terd stond ik opeens op het plein in Moskou, als ooggetuige van een mislukte staats­greep

  Waar was u toen twee Boeings zich in het WTC-gebouw in New York boorden? Dat weet u nog wel. Maar wat deed u op het moment dat de Sovjet-Unie ineenstortte? De grootste momenten in de wereldgeschiedenis worden soms makkelijk vergeten, bedacht ik toen we afgelopen week in minder dan een pagina stilstonden bij het uiteenvallen van de communistische wereldmacht, nu dertig jaar geleden.
 2. Het mag allemaal wel donker zijn, maar in het duister gebeuren soms mooie dingen
  PREMIUM
  Column

  Het mag allemaal wel donker zijn, maar in het duister gebeuren soms mooie dingen

  Omikron en code zwart hangen als een grijze wolk boven onze hoofden. Komende week gaan ze u gek maken met blue monday, blauwe maandag,de somberste dag van het jaar. Tel daarbij op het getier en geklaag over te strenge of juist te soepele lockdowns, sluitingen of juist opening van winkels danwel theaters, én het ontbreken van nieuw elan en concludeer met mij: het wordt een zware, diepduistere week. Maar ook in het donker gebeuren fantastische dingen. Gewoon, hier in de buurt.