.
Volledig scherm
PREMIUM
. © .

Ook apen kunnen het belang van cultuur zien. Nu die beesten in het Provinciehuis nog

De ophef is groot. Overal duiken berichtjes op van mensen die roepen dat het een schande is, rondom schofferend dat het nieuwe provinciebestuur het mes zet in allerhande cultuursubsidies en ook maar meteen de gedeputeerde voor Cultuur heeft ingeruild voor eentje voor Vrije Tijd en Erfgoed.

Dit hoeven wij niet pikken!, klinkt het steeds luider. Oerbrabo Frank Lammers, die van de Jumbo-reclame - is dat trouwens ook cultuur?, nam een filmpje op waarin hij brieste dat als we nú niks doen, we een ‘uitgeholde, dorre en droge provincie worden’.

  1. Huiveren over ‘koffie-euthanasie’
    PREMIUM
    opinie

    Huiveren over ‘kof­fie-euthanasie’

    De levenswens van de diep demente oudere moet voor de arts bij een verzoek om euthanasie niet richtinggevend zijn; dat is waar het recente arrest van de Hoge Raad op neerkomt. De Hoge Raad bevestigde onlangs de vrijspraak door de rechtbank in Den Haag van de arts die in 2016 euthanasie verleende aan een vrouw die diep dement was: dat de arts zonder medeweten van de patiënte het slaapmiddel door haar koffie had geroerd, is geoorloofd en dat de arts niet meer met de patiënte heeft gesproken over haar doodswens is, gezien haar ernstige dementie, begrijpelijk. De zaak is bekend geworden als de ‘koffie-­euthanasie’.