.
Volledig scherm
PREMIUM
. © .

Ook coronaherdenking op 4 mei is een sympathiek, maar slecht idee

Alles is anders in dit nieuwe normaal dat eigenlijk niet normaal is. Niks gaat nog door óf het gaat heel anders. Zélfs de Dodenherdenking op 4 mei moet er aan geloven en dat in het jubileumjaar waarin het 75 jaar geleden is dat ons land bevrijd werd.

Het is niet anders. Het moet. Gelukkig zal er in alle dorpen en steden die dag wel stil worden gestaan bij alle slachtoffers - waar dan ook ter wereld - die door oorlog of tijdens vredesoperaties zijn omgekomen. Er komen live-uitzendingen zodat iedereen thuis tóch mee kan kijken met de herdenking in zijn woonplaats. Hartstikke goed.

  1. ‘Een wortelkanaalbehandeling die voelt als een schoolreisje’
    PREMIUM

    ‘Een wortelka­naal­be­han­de­ling die voelt als een schoolreis­je’

    TILBURG - Ik had er al zo mijn bedenkingen bij. Bij die folie. Dat cumberbandje om die eikenbomen. Moest dát ons redden van de rupsen? En beschermen tegen de jaarlijkse jeuk? Kennelijk. Vonden de goedbedoelende leken die het plakplastic aanbrachten op de eiken. Elke avondwandeling waren er merkbaar meer gemerkt. En wat blijkt nu? Zo’n hoesje helpt wel, maar vooral van de regen in de drup. De negatieve effecten zijn kwalijker dan de kwaal.