Sujan Basnet werkte als bouwvakker in een voetbalstadion in Qatar. Sujan raakte betrokken bij een arbeidsongeval waarbij een vrachtwagen achteruit over hem heen reed, met een dwarslaesie als gevolg. In augustus 2021 overleed hij op 30 jarige leeftijd in een ziekenhuis in Nepal.
Volledig scherm
PREMIUM
Sujan Basnet werkte als bouwvakker in een voetbalstadion in Qatar. Sujan raakte betrokken bij een arbeidsongeval waarbij een vrachtwagen achteruit over hem heen reed, met een dwarslaesie als gevolg. In augustus 2021 overleed hij op 30 jarige leeftijd in een ziekenhuis in Nepal. © Pro2foundation

Opinie | Excuses voor slavernijverleden? Bestrijd de huidige slavenarbeid!

Steek energie in de bestrijding van slavenarbeid die momenteel onder onze ogen plaatsvindt. Dat is meer waard dan excuses van mensen die nooit slavenhandelaren zijn geweest aan mensen die nooit als slaaf behandeld zijn.

  1. Provincie moet ervoor zorgen dat Brabanders in schone lucht kunnen leven
    Jouw mening

    Provincie moet ervoor zorgen dat Brabanders in schone lucht kunnen leven

    De buitenlucht die Brabanders inademen zou volgens de GGD vergelijkbaar zijn met de lucht die iemand zou inademen als een huisgenoot elke dag bijna vijf sigaretten binnenshuis rookt. Maar de slechte kwaliteit is ook te wijten aan het wegverkeer, de industrie, het stoken van hout en de landbouw. Het GGD-onderzoek over de slechte luchtkwaliteit wordt aangehaald in het nieuws over de zogenaamde Kankeratlas. Het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) verzamelde van 2011 tot 2020 alle diagnoses en verwerkte het in een overzicht voor heel Nederland.