Caroline van der Plas kijkt uit over de Oostvaardersplassen.
Volledig scherm
PREMIUM
Caroline van der Plas kijkt uit over de Oostvaardersplassen. © Freddy Schinkel

Opinie | Het dappere snijdertje leert ons dure lessen

De BBB van Caroline van der Plas heeft bij de afgelopen verkiezingen een zevenklapper uitgedeeld. Maar het is lang niet zeker of er nu vliegen gemept dan wel reuzen verslagen zijn. Een paar zorgen over naderend onheil.

 1. Mening | Brood, daar zit wat in
  Lezersbrieven

  Mening | Brood, daar zit wat in

  Het is niet dat wij iets hebben tegen de culinaire rubriek van Carla Kentgens in deze krant, maar toch wrijven wij onze ogen wel eens uit wanneer we zien welke bedragen soms moeten worden neergeteld om de rekening van het eetfestijn te voldoen. Geen probleem als je een goed gevulde portemonnee hebt, maar dat is in deze tijden lang niet iedereen meer gegeven. Heel schrijnend vonden wij echter het contrast in de berichtgeving rond het overlijden van broodpater Gerrit Poels en het etentje in restaurant Odille in Sint-Oedenrode [BD 28 april]. Voorafgaand aan de maaltijd daar werd een zandloper op tafel gelegd ‘om de tijd stil te zetten voor ontspanning’. Voor het tweepersoons driegangenmenu moest een ‘serieuze, maar verantwoorde’ rekening van 240 euro worden voldaan. Och, voor wie het breed heeft, bestaan prijsplafonds kennelijk niet. Maar broodpater Gerrit Poels had met die 240 euro zeker een kleine honderd noodlijdende gezinnen van een broodnodig brood kunnen voorzien. En hij heeft tijdens zijn fietstochtjes in het holst van de nacht beslist geen zandloper voor wat ontspanning op zijn stuur gehad.
  Bernheze, Boxtel, Alphen-Chaam, 's-Hertogenbosch, Oirschot, Goirle, Boekel, Tilburg, Gilze en Rijen, Loon op Zand, Maasdriel, Sint-Michielsgestel, Dongen, Heusden, Meierijstad, Maashorst, Altena, Reusel-De Mierden, Oisterwijk, Waalwijk, Oss, Vught, Zaltbommel
 2. Mening | Wat is de winst van Oekraïne om dit te doen?
  Lezersbrieven

  Mening | Wat is de winst van Oekraïne om dit te doen?

  Wat een onzin om te veronderstellen dat Oekraïne achter deze drone boven het Kremlin zit [BD 4 mei; ‘Van wie kwam de drone die plots boven het Kremlin vloog?’]. Wat is de winst van Oekraïne om dit te doen? De afstand Kjiv - Moskou in acht genomen lijkt dit sowieso al onvoorstelbaar. Dan nog het luchtafweersysteem van Rusland. Als het luchtafweersysteem de drone de mogelijkheid heeft gegeven zo ver te komen, zonder op te vallen, dan is Rusland op oorlogsgebied behoorlijk amateuristisch bezig en moeten we daar zo snel mogelijk gebruik van maken en een hele goederentrein vol raketten op Moskou afvuren. Als Rusland zelf niet achter deze daad zit, dan zijn het de tegenstanders van Poetin in Rusland zelf die er met de dag steeds meer bijkomen.
  Bernheze, Boxtel, Alphen-Chaam, 's-Hertogenbosch, Oirschot, Goirle, Boekel, Tilburg, Gilze en Rijen, Loon op Zand, Maasdriel, Sint-Michielsgestel, Dongen, Heusden, Meierijstad, Maashorst, Altena, Reusel-De Mierden, Oisterwijk, Waalwijk, Oss, Vught, Zaltbommel