Vleeskuikens scharrelen rond in de stal
Volledig scherm
PREMIUM
Vleeskuikens scharrelen rond in de stal © Hollandse Hoogte / ANP

Opinie | Liever het aantal boeren halveren dan de veestapel?

opinieIn vier jaar tijd steeg het aantal megastallen met een kwart. De meeste staan in Brabant: 282. Met één nieuwe megastal gaan drie andere boerenbedrijven failliet. Een pleidooi voor het welzijn van  dieren en van de ‘kleine’ boer. 

 1. Opinie | Openbaar vervoer, van voorrecht naar grondrecht
  PREMIUM

  Opinie | Openbaar vervoer, van voorrecht naar grondrecht

  Het is crisis in het openbaar vervoer. Medio juni werd duidelijk dat tot 30 procent van de verbindingen gaat verdwijnen in Nederland als de steun voor het openbaar vervoer niet verlengd wordt. Nadat dit nieuws naar buiten kwam, werd er een motie in de Tweede Kamer ingediend om het openbaar vervoer ook in 2023 te blijven steunen, voor het tegenvallende aantal reizigers sinds corona. Helaas stemden de coalitiepartijen in de Tweede Kamer tegen.
 2. Opinie | De druk neemt toe bij het rijexamen!
  PREMIUM

  Opinie | De druk neemt toe bij het rijexamen!

  Het slagingspercentage van rijscholen moet omhoog, dus is er vanaf 1 september een berisping op zakken voor je rijbewijs. Zak je voor de eerste keer, dan moet je minstens vier weken wachten. Bij de tweede keer wordt dat al vijftien weken. Deze sanctie is bedoeld om rijscholen beter te laten presteren en tevens om de achterstand bij het Centraal Bureau voor de uitgifte van Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) weg te werken. Wat mij betreft twee goede redenen maar met onhandige maatregelen. Oneerlijk, vooral tegenover de kwetsbare leerlingen.