Op een spandoek bedankt de BoerBurgerBeweging de kiezers.
Volledig scherm
PREMIUM
Op een spandoek bedankt de BoerBurgerBeweging de kiezers. © Brunopress

Opinie | Wat mogen we van de BBB verwachten?

Van de rechts georiënteerde partijen is de BoerBurgerBeweging (BBb) waarschijnlijk de meest redelijke partij. Hopelijk wordt de uitdrukking ‘gezond boerenverstand’ op een goede manier in het politieke handelen en denken vertaald. Eigenlijk moeten alle politieke partijen in gesprek met de BBB om te kijken wat deze partij echt wil.

 1. De oorlog liet een niet op te poetsen dofheid achter
  PREMIUM
  Column

  De oorlog liet een niet op te poetsen dofheid achter

  Het is een notariskast, of een pastoorskast. Een beetje onhandig wel, want de lade onderin is log en zwaar, en de grote sleutel waarmee de deuren sluiten, loopt nooit helemaal lekker. Maar hij is me dierbaar, ook al zit er hier en daar een barst, is er een sierlijstje weg, en ontdekte ik onlangs dat er decennia geleden een muis heeft genesteld onder de kap, toen er bij het afstoffen weer een stukje afbrak en er krantensnippers uit 1953 tevoorschijn kwamen.
 2. Zie-ZOO wil nu niet meer afzakken naar de Keuken Kampioen Divisie van de dierentuinen
  PREMIUM
  Column tHans

  Zie-ZOO wil nu niet meer afzakken naar de Keuken Kampioen Divisie van de dierentui­nen

  Als ze de poort horen piepen, staan ze al springend en fladderend bij de deur. Mijn drie vrolijke kipjes weten dat er iets lekkers in aantocht is. Een paar sneetjes oud brood of wat groente-afval, de dames zijn altijd dolgelukkig. En helemaal als daarna de bak met smakelijke legkorrel is aangevuld. ,,Dank, baasje, dank’’, hoor je ze kakelen, het bewijs ligt in het hok. Drie verse eitjes.
  Volkel