Volledig scherm
PREMIUM
. © BD

Over Tokkie-buren en kinderen die stoepkrijten

Beter een goede buur dan een verre vriend. Jammer genoeg hebben veel mensen pech want uit cijfers blijkt dat een half miljoen Nederlanders zoveel hinder van hun buren hebben dat hun dagelijks leven ernstig wordt verstoord.

Zo hingen vrienden van ons eens een pittig briefje op in de lift van het appartementencomplex waar ze woonden. Of de buren die elke nacht zónder kleren aan zo’n plezier met elkaar hadden voortaan wat euhm…. mínder luidruchtig wilden doen. Want de andere mensen wilden wél slapen. Wij moesten er om grinniken, maar voor hen was niet zo grappig. Want je zult er maar naast wonen.

  1. We zijn zo bang dat we zelfs niet meer voor een keurige mening durven uitkomen
    PREMIUM

    We zijn zo bang dat we zelfs niet meer voor een keurige mening durven uitkomen

    Het is onmiskenbaar en ­verontrustend: er is een angst onze samenleving binnengeslopen. Een angst om te zeggen wat je vindt, om je zaak te bepleiten, om je kop boven het maaiveld uit te steken. Een angst die er pakweg tien, vijftien jaar geleden nog niet was. Die ertoe leidt dat we op de redactie wekelijks mailtjes binnenkrijgen met het verzoek een naam weg te halen bij een artikel op onze site. Waarom we de inzender doorgaans teleurstellen, zal ik zometeen vertellen.