.
Volledig scherm
PREMIUM
. © .

Perfecte timing van de pakketbezorgers om juist nú naar de rechter te stappen

De postzegels waren alwéér op. Normaal doen wij maanden met een velletje van tien, maar we leven in een niet-normale tijd en daarom gooien ook wij tegenwoordig volop kaartjes in de bus voor jarigen en vrienden. En helaas deden we ook al een paar condoleancekaarten op de post.

Van de week stonden hier ook al drie busjes in de straat van verschillende bezorgdiensten. Tegelijk. Niet alleen om thuiswerkgadgets, vrijetijdsspullen en andere zaken die het leven in tijden van het virus veraangenamen rond te brengen, maar óók om medicijnen en levensmiddelen af te leveren. 

  1. Huiveren over ‘koffie-euthanasie’
    PREMIUM
    opinie

    Huiveren over ‘kof­fie-euthanasie’

    De levenswens van de diep demente oudere moet voor de arts bij een verzoek om euthanasie niet richtinggevend zijn; dat is waar het recente arrest van de Hoge Raad op neerkomt. De Hoge Raad bevestigde onlangs de vrijspraak door de rechtbank in Den Haag van de arts die in 2016 euthanasie verleende aan een vrouw die diep dement was: dat de arts zonder medeweten van de patiënte het slaapmiddel door haar koffie had geroerd, is geoorloofd en dat de arts niet meer met de patiënte heeft gesproken over haar doodswens is, gezien haar ernstige dementie, begrijpelijk. De zaak is bekend geworden als de ‘koffie-­euthanasie’.