Volledig scherm
PREMIUM
© BD

Plan om Vughtse beuk om te hakken was pure vernielzucht

ColumnEen vriend uit het bekende houthakkersdorp Vught adviseerde: Je moet nog eens gaan kijken naar die geredde beuk op het Maurickplein. Dan zie je hoe onzinnig het plan van de gemeente was om de boom te kappen.

Even de schaamteloze voorgeschiedenis. De gemeente Vught wilde die honderdjarige beuk ondanks zijn indrukwekkende waardigheid omhakken, om een mooie rechte weg te kunnen aanleggen op een verder ook zo leeg mogelijk plein. De vele bomenvrienden in Vught (je zult er maar wonen) kwamen in opstand. De rechter greep in. De gemeente bleef mokken: de verkeersveiligheid, de riolering, het was ook vooral sneu voor de boom zelf om te overleven, want die nieuwe weg kwam over de wortels heen. Och gut, hakken uit erbarmen.

  1. Zou Rutte aangifte doen nu geheime kabinetsplannen zijn uitgelekt? Dacht het niet...
    PREMIUM

    Zou Rutte aangifte doen nu geheime kabinets­plan­nen zijn uitgelekt? Dacht het niet...

    Zo af en toe moet je niet te beroerd zijn om je pet af te nemen voor je concurrent. Collega’s van De Telegraaf, wat een daverende primeur hadden jullie donderdag op de voorpagina. Coalitie en kabinet broeden op de oprichting van een groot fonds, van misschien wel 50 miljard euro. Met het (geleende) geld willen ze grote investeringen in de economie doen. Het werd, aldus De Telegraaf, afgelopen week op de heidag in Oisterwijk besproken.