1 juli 2003: Ernst Louwes, de verdachte van de zogenoemde Deventer moordzaak, verlaat de gevangenis in Lelystad nadat de Hoge Raad besloot dat de zaak heropend moest worden. Na het herzieningsproces werd Louwes  op 2 september 2004 door het gerechtshof in Den Bosch alsnog schuldig bevonden en veroordeeld tot twaalf jaar cel.
Volledig scherm
PREMIUM
1 juli 2003: Ernst Louwes, de verdachte van de zogenoemde Deventer moordzaak, verlaat de gevangenis in Lelystad nadat de Hoge Raad besloot dat de zaak heropend moest worden. Na het herzieningsproces werd Louwes op 2 september 2004 door het gerechtshof in Den Bosch alsnog schuldig bevonden en veroordeeld tot twaalf jaar cel. © ANP FOTO/ED OUDENAARDEN

Podcast ‘Deventer Mediazaak’ is zelf typisch ‘trial by media’

OpinieDe podcast ‘De Deventer Mediazaak’ duidt de behandeling van de geruchtmakende moord op weduwe Jaqueline Wittenberg als een geval van ‘trial by media’. Wat de podcast niet vertelt, is dat de Deventer moordzaak alsnog een gerechtelijke dwaling is. Dat had namelijk wel gemoeten, betogen Herman de Regt en Hans Dooremalen, wetenschapsfilosofen aan de Tilburg University.

  1. Op de radio speelt het Oranje-elftal echt stukken beter
    PREMIUM
    Column

    Op de radio speelt het Oran­je-elf­tal echt stukken beter

    In de verte, achter de net gemaaide hooilanden, glinstert de haan op de toren van Zutphen: een gevoel van eeuwigheid lijkt hier binnen handbereik. Maar omdat de bedrijvige campingbaas druk aan het hooien is, heeft hij geen tijd om zijn nieuwe schotelantenne goed in te stellen. Kampeerders zijn in doorsnee rustige mensen, toch groeit de spanning. Zal de tv het doen bij de aftrap Nederland-Oekraïne? Het zou wel heel wreed zijn als ze daar in Oekraïne de wedstrijd in de Amsterdamse Arena moeiteloos gaan bekijken, maar wij hier niet.