Volledig scherm
PREMIUM
. © BD

Politiek is inderdaad net als een ijsje

Politiek is als ijs, lees ik op de eerste pagina van de Kieswijzer op mijn laptop. Er zijn zoveel smaken dat je nauwelijks kunt kiezen. En is één smaak wel genoeg?

Wat een lachwekkende vergelijking, flitst het door mijn hoofd. Daar heeft iemand echt té lang over nagedacht. Hoewel… ik zie mezelf voor de zoveelste keer ronddrentelen voor de ijsvitrine van het lekkerste koffietentje hier in Vlijmen. Kiezen is er ondoenlijk, maar het móet want anders kan ik al die calorieën net zo goed gelijk op m’n heupen smeren. Dus hazelnoot of toch maar stracciatella? Iets fruitigs? Het is die blik van dat meiske met haar ijsschep - hop hop, ik heb nog meer te doen – die uiteindelijk dwingt de knoop door te hakken: euh, nou, euh... doe dan maar pistache!

  1. De kleren van de minister....
    PREMIUM
    opinie

    De kleren van de minister....

    ‘Voeding is veel te goedkoop’, kopte het BD op 17 juni. Voor wie of wat eigenlijk? Voor de consument? Zo ja, dan kunnen de vakbonden opnieuw aan de slag. Voor de handel misschien? In dat geval kan de regering de ‘boer wurgende’ inkoopkartels aanpakken. Voor de boer dan? Is de minister – toen Kamerlid – vergeten dat pas in 2015 het melkquotum is afgeschaft. Gevolg? Voor veel van de toch al weinig overgebleven melkveehouders betekende dit een afvalrace naar de ondergang.