De mestverwerkingsinstallatie in Oijen met op de achtergrond de waterzuivering van waterschap Aa en Maas in 2018.  Rechts de Hemelrijkse Waard.
Volledig scherm
PREMIUM
De mestverwerkingsinstallatie in Oijen met op de achtergrond de waterzuivering van waterschap Aa en Maas in 2018. Rechts de Hemelrijkse Waard. © BD

Provincie: zorg voor gezond water in Brabant!

opinieElke zomer wordt er gewaarschuwd voor blauwalgen in zwemplassen, die voor het publiek moeten worden gesloten. Een belangrijke oorzaak van blauwalgenbloei is warm weer in combinatie met vervuiling door mest. En dat is niet alleen een probleem voor zwemwater. Er ligt een belangrijke taak voor de provincie.

  1. Laat CDA’ers hun partij steunen, ze hebben niets aan Caroline van der Plas
    PREMIUM
    Column

    Laat CDA’ers hun partij steunen, ze hebben niets aan Caroline van der Plas

    Laat ik, want dat is ook wel weer verfrissend, vandaag eens een warm pleidooi houden voor het voortbestaan van het CDA. Dan begint de dag ook weer wat leuker voor de lezers die denken dat ik principieel tegen het CDA ben. Maar mijn kritiek op de huidige christendemocratie ligt juist aan de basis van nu dreigende electorale ondergang: altijd wendbaar, nooit eens consequent hechten aan je eigen uitgangspunten.