.
Volledig scherm
PREMIUM
. © .

Raamvisite: wij in de tuin, ons mam binnen achter het raam met koffie

Op de tuintafel stonden een thermoskan met thee, drie bekers met ranja voor de kinderen, van die roze koekjes met smarties erop én chips. Alsof het feest was. Maar ja, ons mam had ons dan ook al 2,5 week niet gezien en dat gebeurt anders nóóit.

,,Ik blijf vort binnen”, zei ze een paar weken geleden al. Haar hart, hè. Dus in plaats van drie keer per week oppassen en de wekelijkse koffie-uurtjes met d’n dieje en d’n dieje en d’n dieje, ging de deur op slot, laat ze tegenwoordig de boodschappen bezorgen, en was het haken, haken en videobellen. En zich kapot vervelen. En zich druk maken.

  1. ‘Een wortelkanaalbehandeling die voelt als een schoolreisje’
    PREMIUM

    ‘Een wortelka­naal­be­han­de­ling die voelt als een schoolreis­je’

    TILBURG - Ik had er al zo mijn bedenkingen bij. Bij die folie. Dat cumberbandje om die eikenbomen. Moest dát ons redden van de rupsen? En beschermen tegen de jaarlijkse jeuk? Kennelijk. Vonden de goedbedoelende leken die het plakplastic aanbrachten op de eiken. Elke avondwandeling waren er merkbaar meer gemerkt. En wat blijkt nu? Zo’n hoesje helpt wel, maar vooral van de regen in de drup. De negatieve effecten zijn kwalijker dan de kwaal.