Advocaat Roger Cox (links) en Donald Pols, directeur Milieudefensie, verlaten op 21 mei jongstleden de rechtbank in Den Haag na de uitspraak. De rechter verplichtte olieconcern Shell om harder zijn best te doen de CO2-uitstoot terug te dringen. Het produceren van olieproducten brengen ‘ernstige risico’s met zich mee voor mensenrechten, zoals het recht op leven en een ongestoord gezinsleven’, oordeelde de rechter.
Volledig scherm
PREMIUM
Advocaat Roger Cox (links) en Donald Pols, directeur Milieudefensie, verlaten op 21 mei jongstleden de rechtbank in Den Haag na de uitspraak. De rechter verplichtte olieconcern Shell om harder zijn best te doen de CO2-uitstoot terug te dringen. Het produceren van olieproducten brengen ‘ernstige risico’s met zich mee voor mensenrechten, zoals het recht op leven en een ongestoord gezinsleven’, oordeelde de rechter. © Remko de Waal/ANP

Rechterlijke wispelturigheid zorgt voor politieke spagaat in energietransitie

opinieDat de rechter de overheid controleert, is goed en noodzakelijk. Maar wanneer rechterlijke uitspraken, bijvoorbeeld in de energietransitie, steeds meer op juridische filosofie lijken, raken we verder van huis.

Poll

Verplicht mondkapje op plaatsen waar anderhalve meter afstand houden niet kan

  • Ja (68%)
  • Nee (32%)
3044 stemmen