Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Stop de pensioenenroof!

opinieDe inkt van het pensioenakkoord is nog niet opgedroogd of er is al sprake van kortingen op de pensioenen. Aan deze vorm van diefstal moet hoe dan ook een eind komen.

Eindelijk een pensioenakkoord. Iedereen blij. Ja, er was wat voor ingeleverd, bijvoorbeeld een gegarandeerd pensioen, maar daar hadden we dan wel wat voor teruggekregen. Eerder indexeren (pensioenuitkering aanpassen aan de geldontwaarding) bijvoorbeeld. En ja, als het slechter gaat, dan ook eerder korten maar daar zou op korte termijn toch geen sprake van zijn? De bonden blij met het bereikte akkoord over de AOW. De rekenrente, ook onderwerp van de onderhandelingen, dan maar even laten rusten. Komt bij de uitvoering van het akkoord wel aan de orde.

  1. Ooit fraaie polder als ‘lillukste stukske Brabant’
    PREMIUM

    Ooit fraaie polder als ‘lillukste stukske Brabant’

    WAALWIJK - Waspik krijgt wellicht een betere haven. Als het tenminste eerst nieuw industrieterrein slikt. Want anders is er volgens het Waalwijkse gemeentebestuur te weinig geld. Waspik wacht zo een sigaar uit eigen ‘dozen’. Die het dorp zelf betaalt door eigen leefbaarheid te verkopen. Zo is het gegaan met al die ‘dozen’ boven de A59. De ooit fraaie polder dingt nu mee naar de prijs voor ‘lillukste stukske Brabant’.