Volledig scherm
PREMIUM

Stop nooit met spelen. Zeker niet nu

COLUMNHet deed me toch wel wat, al die kaarsjes die ik zaterdagavond digitaal voorbij zag komen. Toch had ik zelf geen lichtje aangestoken voor al die mensen die inmiddels bezweken zijn. In plaats daarvan bestelde ik een bos bloemen voor vrienden die morgen hun (schoon)vader in veel te kleine kring moeten ­begraven.

Mijn handen gingen ook niet op elkaar toen een paar weken terug iedereen leek te klappen voor de ‘helden van de zorg’, al waren de filmpjes die rondgingen van mensen die het wél deden soms ontroerend mooi. In plaats daarvan stuurde ik een lief berichtje naar de zorgheldinnen die ik zelf ken.

  1. ‘Een wortelkanaalbehandeling die voelt als een schoolreisje’
    PREMIUM

    ‘Een wortelka­naal­be­han­de­ling die voelt als een schoolreis­je’

    TILBURG - Ik had er al zo mijn bedenkingen bij. Bij die folie. Dat cumberbandje om die eikenbomen. Moest dát ons redden van de rupsen? En beschermen tegen de jaarlijkse jeuk? Kennelijk. Vonden de goedbedoelende leken die het plakplastic aanbrachten op de eiken. Elke avondwandeling waren er merkbaar meer gemerkt. En wat blijkt nu? Zo’n hoesje helpt wel, maar vooral van de regen in de drup. De negatieve effecten zijn kwalijker dan de kwaal.