Volledig scherm
PREMIUM

'Stress en faalangst liggen op de loer bij het toetsen van kinderen'

POLLHet is de week dat de eindtoetsen voor de basisschool van start gaan, maar draven we niet door met het toetsen van kinderen? Stress en faalangst liggen op de loer. Wat vertelt daarom het echte verhaal achter een onvoldoende vraagt publicist en docent Pascal Cuijpers zich af.

,,Om inzicht te krijgen in de hulpvraag en problematieken van een leerling, heb ik voorafgaand aan de faalangstreductietrainingen een gesprek met ze. Dit zijn erg waardevolle momenten, waarbij er tijd en ruimte wordt vrijgemaakt voor het hebben van een open en eerlijke dialoog. Tijdens zo'n gesprek is de belangrijkste vraag hoe het met de leerling gaat. Meestal komt dan al spoedig naar voren dat er sprake is van stress in bepaalde situaties.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. We zijn zo bang dat we zelfs niet meer voor een keurige mening durven uitkomen
    PREMIUM

    We zijn zo bang dat we zelfs niet meer voor een keurige mening durven uitkomen

    Het is onmiskenbaar en ­verontrustend: er is een angst onze samenleving binnengeslopen. Een angst om te zeggen wat je vindt, om je zaak te bepleiten, om je kop boven het maaiveld uit te steken. Een angst die er pakweg tien, vijftien jaar geleden nog niet was. Die ertoe leidt dat we op de redactie wekelijks mailtjes binnenkrijgen met het verzoek een naam weg te halen bij een artikel op onze site. Waarom we de inzender doorgaans teleurstellen, zal ik zometeen vertellen.