Volledig scherm
PREMIUM

'Stress en faalangst liggen op de loer bij het toetsen van kinderen'

POLLHet is de week dat de eindtoetsen voor de basisschool van start gaan, maar draven we niet door met het toetsen van kinderen? Stress en faalangst liggen op de loer. Wat vertelt daarom het echte verhaal achter een onvoldoende vraagt publicist en docent Pascal Cuijpers zich af.

,,Om inzicht te krijgen in de hulpvraag en problematieken van een leerling, heb ik voorafgaand aan de faalangstreductietrainingen een gesprek met ze. Dit zijn erg waardevolle momenten, waarbij er tijd en ruimte wordt vrijgemaakt voor het hebben van een open en eerlijke dialoog. Tijdens zo'n gesprek is de belangrijkste vraag hoe het met de leerling gaat. Meestal komt dan al spoedig naar voren dat er sprake is van stress in bepaalde situaties.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. De kleren van de minister....
    PREMIUM
    opinie

    De kleren van de minister....

    ‘Voeding is veel te goedkoop’, kopte het BD op 17 juni. Voor wie of wat eigenlijk? Voor de consument? Zo ja, dan kunnen de vakbonden opnieuw aan de slag. Voor de handel misschien? In dat geval kan de regering de ‘boer wurgende’ inkoopkartels aanpakken. Voor de boer dan? Is de minister – toen Kamerlid – vergeten dat pas in 2015 het melkquotum is afgeschaft. Gevolg? Voor veel van de toch al weinig overgebleven melkveehouders betekende dit een afvalrace naar de ondergang.