Volledig scherm
PREMIUM
© Tom Janssen

Tijd voor een nieuwe landbouwrevolutie

opinieGroene landbouwpioniers weten hoe we met een slag naar kleinschaligheid de kwaliteit van onze landbouw kunnen vergroten. Het idee om de veestapel te halveren hoeft niet nadelig te zijn voor de landbouwsector, integendeel.

Het voorstel van D66-Tweede Kamerlid Tjeerd de Groot om de veestapel te halveren [BD 9 september], teneinde luchtkwaliteit en dierenwelzijn te verbeteren en ruimte te maken in ons stikstofbudget voor woningbouw, werd door Landbouwminister Carola Schouten afgedaan als: onmogelijk. LTO kwam met een verklaring dat de landbouwsector al zo hard aan het verduurzamen is, dat het een compliment verdient, geen beperking.

  1. Happy times en drugs, het valt niet altijd samen
    PREMIUM
    COLUMN PLAATS DELICT

    Happy times en drugs, het valt niet altijd samen

    Het Trimbos-Instituut publiceerde maandag een onderzoek dat buitengewoon slecht nieuws bevatte voor iedereen die pleit voor het legaliseren van xtc en andere partydrugs. Steeds meer Nederlanders belanden na drugsgebruik in het ziekenhuis, zo luidde de belangrijkste conclusie van de Monitor Drugsincidenten. In het rapport is exact te lezen hoe het komt dat een groeiend aantal drugsgebruikers op de afdeling Spoedeisende Hulp terecht komt. De xtc-pillen worden sterker, het tripmiddel ketamine (dat ook gebruikt wordt voor het verdoven van paarden) is bezig aan een opmars en het gebruik van ghb is niet te stuiten.