Volledig scherm
PREMIUM
© anp

Tilburg zit niet te wachten op Airbnb-toeristen

opinieIn het Brabants Dagblad van 10 oktober jongstleden las ik het artikel ‘Ook Airbnb wilt toerist de Randstad uit lokken’. In dit artikel wordt geschreven dat alleen Amsterdam een overmaat aan huurders heeft en dat daar verandering in moet komen. Dat wil zeggen dat in heel Nederland de verhuur moet gaan stijgen. Ook in Tilburg. Ik ben het hier niet mee eens: Tilburg zit niet te wachten op Airbnb-toeristen.

Kamerprijs

Tilburg staat in de top tien van leukste studentensteden, meldt Elsevier. ‘De stad telt zo’n 29.000 studenten, dat houdt in dat een op de zeven Tilburgers studeert’. Met zo veel studenten in de stad is er veel vraag naar kamers. Als Airbnb populair wordt in Tilburg, zal de kamerprijs stijgen. Studenten, die al krap in hun budget zitten, zullen hierdoor mogelijk een kamer niet meer kunnen betalen. Studenten in Utrecht en Amsterdam kunnen om deze reden al moeilijk of niet aan een kamer komen.

  1. Elodie (18) heeft lak aan al die hopeloos ouderwetse mannen. (En gelijk heeft ze)
    PREMIUM
    COLUMN

    Elodie (18) heeft lak aan al die hopeloos ouderwetse mannen. (En gelijk heeft ze)

    Het was in Tilburg de week van de vrouwen. Het CDA krijgt er een vrouw als fractievoorzitter en zo staat er straks bij vijf van de elf partijen een dame aan het roer. PvdA en D66 maken zich ondertussen hard voor méér vrouwelijke straatnamen. Van de 824 naar mensen vernoemde straten in Tilburg dragen er namelijk slechts 68 de naam van een vrouw. Een schande vinden ze en zo is het maar net.