‘Toets pabo-studenten meer op hun pedagogische kwaliteiten.’
Volledig scherm
PREMIUM
‘Toets pabo-studenten meer op hun pedagogische kwaliteiten.’ © Frank de Roo

Toelatingstoets pabo zou veel meer van deze tijd moeten zijn

opinieZoals de meeste Nederlanders van mijn generatie (1958) en ouder erger ik mij al jaren aan het feit dat een deel van onze middelbare scholieren hun school verlaat zonder dat ze fatsoenlijk kunnen spellen of eenvoudige rekenopgaven kunnen oplossen. Als die middelbare scholieren vervolgens willen kiezen voor een carrière in het onderwijs is het daarom logisch dat een vorm van toelatingstoets wordt afgenomen.

Tot zover de logica die ook (deels) in het interessante artikel in het BD van 2 augustus wordt gehuldigd. Maar als ik dan de voorbeeldvragen zie uit zo’n toets, bekruipt mij toch heel erg het gevoel van ‘wat?’

  1. Ooit fraaie polder als ‘lillukste stukske Brabant’
    PREMIUM

    Ooit fraaie polder als ‘lillukste stukske Brabant’

    WAALWIJK - Waspik krijgt wellicht een betere haven. Als het tenminste eerst nieuw industrieterrein slikt. Want anders is er volgens het Waalwijkse gemeentebestuur te weinig geld. Waspik wacht zo een sigaar uit eigen ‘dozen’. Die het dorp zelf betaalt door eigen leefbaarheid te verkopen. Zo is het gegaan met al die ‘dozen’ boven de A59. De ooit fraaie polder dingt nu mee naar de prijs voor ‘lillukste stukske Brabant’.