Festival Decibel in volle actie bij de main stage.
Volledig scherm
PREMIUM
Festival Decibel in volle actie bij de main stage. © Pix4Profs-Ron Magielse

Trappisten van Koningshoeven zuchten onder Decibel en andere lawaaifeesten

opinieDe reactie van de loco-burgemeester van Hilvarenbeek over het succes van het afgelopen Decibel Outdoor festival [BD 20 augustus], is precies de reden waarom wij als Trappisten niet meer de moeite nemen om een klacht tegen de overlast van het Decibel festival in te dienen. 

Al jaren worden de direct omwonenden niet serieus genomen. Wij gunnen iedereen een feestje en willen daar best een dag in het jaar voor afzien maar de hinder van dit festival is niet zozeer de geluidshinder maar de voortdurende trillingen door de basdreunen. Je voelt het festival de hele dag en nacht door. Het probleem is ook dat het twee dagen lang doorgaat tot 5 uur in de ochtend. 

 1. Huiveren over ‘koffie-euthanasie’
  PREMIUM
  opinie

  Huiveren over ‘kof­fie-euthanasie’

  De levenswens van de diep demente oudere moet voor de arts bij een verzoek om euthanasie niet richtinggevend zijn; dat is waar het recente arrest van de Hoge Raad op neerkomt. De Hoge Raad bevestigde onlangs de vrijspraak door de rechtbank in Den Haag van de arts die in 2016 euthanasie verleende aan een vrouw die diep dement was: dat de arts zonder medeweten van de patiënte het slaapmiddel door haar koffie had geroerd, is geoorloofd en dat de arts niet meer met de patiënte heeft gesproken over haar doodswens is, gezien haar ernstige dementie, begrijpelijk. De zaak is bekend geworden als de ‘koffie-­euthanasie’.
 2. Meer kwaliteit van leven voor kwetsbare mensen. Ze verdienen onze steun
  PREMIUM
  opinie

  Meer kwaliteit van leven voor kwetsbare mensen. Ze verdienen onze steun

  De lockdown is ingesteld om kwetsbare mensen te beschermen en de juiste zorg voor ­corona-patiënten te kunnen leveren. De laatste weken lijkt het virus onder controle, toch zijn de lockdown-maatregelen nog maar deels versoepeld. Het argument is de dreiging van een tweede griepgolf. Lockdown-maatregelen blijken echter negatieve effecten te hebben voor de gezondheid waardoor we juist vatbaarder worden voor ziekten.