Het verdeelstation in Tilburg-Noord.
Volledig scherm
PREMIUM
Het verdeelstation in Tilburg-Noord. © BD

Uitbreiding van het elektriciteitsnetwerk; wie neemt de regie?

opinieAls belangenbehartiger voor VNO NCW Brabant Zeeland ben ik nauw betrokken bij de energietransitie. Zelf wil ik ook mijn bijdrage leveren, dus komt mijn platte dak binnenkort vol te liggen met zonnepanelen. Hoe meer daken er volgen, hoe beter. Dat dacht ik tenminste, totdat ik ontdekte dat ons elektriciteitsnetwerk daar helemaal niet klaar voor is.

 1. Nachtelijke sores en letterlijke kopzorgen over een nieuw redactiesysteem
  PREMIUM
  BD

  Nachtelij­ke sores en letterlij­ke kopzorgen over een nieuw redactie­sys­teem

  Terwijl Tjeenk Willink worstelt met de informatie, het kabinet verstrikt raakt in de vaccinaties en bij ziekenhuizen de wanhoop toeneemt, hebben wij bij het BD onze eigen worsteling. Vooral de eindredacteuren en vormgevers. Als u op één oor ligt, wordt soms met stunt en vliegwerk geregeld dat er een krant bij de drukker komt. De boosdoener is gevreesd op elke krantenredactie: een nieuw redactiesysteem.
 2. Alle media zijn steeds nerveus op zoek naar de eeuwige jongere
  PREMIUM
  Column

  Alle media zijn steeds nerveus op zoek naar de eeuwige jongere

  Alle media zijn altijd ontevreden over hun eigen lezers of kijkers. Zij moeten namelijk jonger zijn dan werkelijk het geval is. Ik heb eens een lezersonderzoek bekeken van het vrouwenblad Margriet. De redactie ging ervan uit dat de gemiddelde lezeres hooguit veertig jaar was, er grensverleggende denkbeelden op nahield en bij voorkeur ook nog een beetje ‘stout’ was, zo nu en dan natuurlijk, en ook graag met mate. In werkelijkheid was de standaardlezeres ergens in de vijftig en weinig avontuurlijk want er mocht ook nog wel eens een pannenlap gehaakt worden.
 3. Saamhorigheid door waarschuwingen en oproepen van ANWB
  PREMIUM
  Column

  Saamhorig­heid door waarschu­win­gen en oproepen van ANWB

  Er is een heel treurig rijtje te maken van Nederlanders voor wie het niet opgaat. Maar in enquêtes horen wij altijd weer tot de gelukkigste volkeren op aarde. Een uiting van die massale tevredenheid, schreef ik onlangs, is het lidmaatschap van de ANWB. Het grootste blad van ons land, de Kampioen, is een ware ode aan de zorgeloosheid. Met z’n allen erop uit en daarna ‘de beentjes omhoog’ zittend in de scherp geprijsde bondsstoel met voetensteun in handige opbergzak.
 1. Op Boerderijsafari in Brabant: 'Even uitstappen voor een selfie met de koeien'
  Play

  Op Boerder­ijsa­fa­ri in Brabant: 'Even uitstappen voor een selfie met de koeien'

 2. Gewonde bij schietpartij in Waalwijk, man aangehouden
  Play

  Gewonde bij schietpar­tij in Waalwijk, man aangehou­den

Poll

Verplicht mondkapje op plaatsen waar anderhalve meter afstand houden niet kan

 • Ja (68%)
 • Nee (32%)
3044 stemmen