.
Volledig scherm
PREMIUM
. © .

Vakantievoorpret is meestal leuker dan de reis zelf. Dat belooft dus weinig goeds

‘Wat denk jij, mogen we of mogen we niet? En áls we mogen, gaan we dan of gaan we niet?’ Mijn man wordt inmiddels gek van mij, want dit vraag ik hem minimaal één keer per dag terwijl er maar één antwoord is: rustig afwachten en als we een jaar niet kunnen is dat natuurlijk helemaal geen ramp.

Toch ben ik lang niet de enige die zo mekkert. Waar het in april nog ongepast was om over zoiets luxe als vakantie te beginnen terwijl de ic’s uit hun voegen barstten, er bijna elke dag drie pagina’s met overlijdensberichten in de krant stonden en ook Ursula von der Leyen van de Europese Commissie riep vooral geen vakantieplannen te maken (alsof miljoenen mensen niet al lang hadden geboekt, Ursula!), vallen de woorden ‘toerisme’ en ‘weer op gang komen’ steeds vaker.

  1. Huiveren over ‘koffie-euthanasie’
    PREMIUM
    opinie

    Huiveren over ‘kof­fie-euthanasie’

    De levenswens van de diep demente oudere moet voor de arts bij een verzoek om euthanasie niet richtinggevend zijn; dat is waar het recente arrest van de Hoge Raad op neerkomt. De Hoge Raad bevestigde onlangs de vrijspraak door de rechtbank in Den Haag van de arts die in 2016 euthanasie verleende aan een vrouw die diep dement was: dat de arts zonder medeweten van de patiënte het slaapmiddel door haar koffie had geroerd, is geoorloofd en dat de arts niet meer met de patiënte heeft gesproken over haar doodswens is, gezien haar ernstige dementie, begrijpelijk. De zaak is bekend geworden als de ‘koffie-­euthanasie’.