Marc Bolsius
Volledig scherm
PREMIUM
© Marc Bolsius

Van de hoofdredacteur: waarom een ‘wit feestje carnaval’ even hélemaal verkeerd valt

Toe maar, het withete Kamerlid Van Haga beticht het BD zelfs van discriminatie en wokisme. En op Facebook geven 1700 boze lezers hun woedende reactie: ‘Wanne klets!!!’ ‘Opruiing!!!’ ‘Gezeik!!!

 1. Wandelen op YouTube: van kneukels en krabben tot honderd jaar haven
  PREMIUM

  Wandelen op YouTube: van kneukels en krabben tot honderd jaar haven

  TILBURG - Boerderijen binnen de Ringbanen. Kneukels en krabben. Deze en gene kaant. Titels zijn het. Niet van streekromans, hoewel dat best had gekund: Kneukels en krabben – de lotgevallen van een straatventer, met vervolgens een paar honderd ronkende pagina’s over Leonard van Loon, de Tilburgse textielarbeider die halverwege de vorige eeuw een paar avonden per week door de stad fietste met een mand vol Zeeuwse alikruiken, en zijn kneukel- en krabbenkreten door de straten liet galmen.
  Tilburg
 2. Stelling | Opzettelijk te groot gebouwde villa moet inderdaad worden gelegaliseerd
  BD

  Stelling | Opzette­lijk te groot gebouwde villa moet inderdaad worden gelegali­seerd

  Willens en wetens heeft de eigenaar van deze villa in Bruchem de regels overtreden. De nok is 77 centimeter te hoog, het totale volume ongeveer twee keer te groot. En nu? Legaliseren, zegt de gemeente Zaltbommel - de wethouder heeft er pijn van in zijn buik. Maar eigen juristen schatten in dat het voor de rechter een kansloze zaak wordt. De gemeente legt zich er dus al bij voorbaat bij neer. Onze stelling van vandaag: de villa legaliseren is in dit geval beter dan de zaak voor de rechter brengen.
  Bernheze, Boxtel, Alphen-Chaam, 's-Hertogenbosch, Oirschot, Goirle, Boekel, Tilburg, Gilze en Rijen, Loon op Zand, Maasdriel, Sint-Michielsgestel, Dongen, Heusden, Meierijstad, Maashorst, Altena, Reusel-De Mierden, Oisterwijk, Waalwijk, Oss, Vught, Zaltbommel