Helewise Berger, conservator van het Noordbrabants Museum, inspecteert de ‘Collse Watermolen’ van Vincent van Gogh. Het Bossche museum kocht het schilderij vorig jaar bij Sotheby’s voor 3 miljoen euro.
Volledig scherm
PREMIUM
Helewise Berger, conservator van het Noordbrabants Museum, inspecteert de ‘Collse Watermolen’ van Vincent van Gogh. Het Bossche museum kocht het schilderij vorig jaar bij Sotheby’s voor 3 miljoen euro. © ANP

Van Gogh Museum moet verhuizen naar Brabant

opinie,,Een verhuizing van het Van Gogh Museum van Amsterdam naar Brabant zou de hoofdstad significant ontlasten. Deze regio heeft de schilder ‘getekend’." Daarvoor pleit filosoof Silvester Klaasman.

 Het mag geen nieuws zijn dat Amsterdam in toenemende mate een pretpark is voor toeristen, meer dan een stad waar gewoond, gewerkt en geleefd kan worden. Ook het kabinet is hiervan op de hoogte, en wil, om de immer groter wordende toeristenstroom te doen afnemen, meer toeristen de ‘provincie’ in sturen.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Meer kwaliteit van leven voor kwetsbare mensen. Ze verdienen onze steun
    PREMIUM
    opinie

    Meer kwaliteit van leven voor kwetsbare mensen. Ze verdienen onze steun

    De lockdown is ingesteld om kwetsbare mensen te beschermen en de juiste zorg voor ­corona-patiënten te kunnen leveren. De laatste weken lijkt het virus onder controle, toch zijn de lockdown-maatregelen nog maar deels versoepeld. Het argument is de dreiging van een tweede griepgolf. Lockdown-maatregelen blijken echter negatieve effecten te hebben voor de gezondheid waardoor we juist vatbaarder worden voor ziekten.