.
Volledig scherm
PREMIUM
. © .

Verboden toegang, zélfs op Moederdag

Vorig jaar zei ze: ‘Ik heb iets héél moois voor Moederdag gemaakt. Ik ga het nog niet verklappen.’ Eén seconde, vooruit: één minuut later: ‘Het ruikt trouwens héél lekker en het is een zeepketting en je mag niet onder mijn kussen kijken!’

Wat kan er toch veel veranderen in een jaar. Zes jaar is ze inmiddels en meisjes van 6 plakken blijkbaar briefjes op de deur van hun slaapkamer: ‘Verboden voor moeders tot zondag!’ Meisjes van 6 knutselen, met hulp van de juf op afstand, iets Heel Moois in elkaar. En nóg iets en nóg iets. 

  1. Huiveren over ‘koffie-euthanasie’
    PREMIUM
    opinie

    Huiveren over ‘kof­fie-euthanasie’

    De levenswens van de diep demente oudere moet voor de arts bij een verzoek om euthanasie niet richtinggevend zijn; dat is waar het recente arrest van de Hoge Raad op neerkomt. De Hoge Raad bevestigde onlangs de vrijspraak door de rechtbank in Den Haag van de arts die in 2016 euthanasie verleende aan een vrouw die diep dement was: dat de arts zonder medeweten van de patiënte het slaapmiddel door haar koffie had geroerd, is geoorloofd en dat de arts niet meer met de patiënte heeft gesproken over haar doodswens is, gezien haar ernstige dementie, begrijpelijk. De zaak is bekend geworden als de ‘koffie-­euthanasie’.