.
Volledig scherm
PREMIUM
. © .

Verboden voor ouders op school en langs de lijn: wát een verademing!

Hij telde de dagen af. Maandag reden we nog langs de velden van voetbalvereniging Haarsteeg: ,,Nog twee nachtjes, mama! Dan gaat de poort eindelijk weer open!”

Vandaag zijn het er nog nul. Om zes uur is het de beurt aan jongens onder de acht - de oude F’jes - om weer ouderwets een potje te komen trainen. Daarom kregen wij ouders een mail: we kunnen ons kind aan die poort droppen en weer ophalen, níet samenklitten aub en zo snel mogelijk weer weg! De toegang tot het complex is voor ons verboden.

  1. Huiveren over ‘koffie-euthanasie’
    PREMIUM
    opinie

    Huiveren over ‘kof­fie-euthanasie’

    De levenswens van de diep demente oudere moet voor de arts bij een verzoek om euthanasie niet richtinggevend zijn; dat is waar het recente arrest van de Hoge Raad op neerkomt. De Hoge Raad bevestigde onlangs de vrijspraak door de rechtbank in Den Haag van de arts die in 2016 euthanasie verleende aan een vrouw die diep dement was: dat de arts zonder medeweten van de patiënte het slaapmiddel door haar koffie had geroerd, is geoorloofd en dat de arts niet meer met de patiënte heeft gesproken over haar doodswens is, gezien haar ernstige dementie, begrijpelijk. De zaak is bekend geworden als de ‘koffie-­euthanasie’.