.
Volledig scherm
PREMIUM
. © .

Vertellen over je worstelingen. Dat is prachtig én krachtig

Haar moeder vond een afscheidsbrief. Veertien jaar was Sam Mollee pas toen ze het leven niet meer zag zitten Een crisisopname volgde. Daar, in die ggz-instelling in Eindhoven, begon Sam te dichten. En nu, vijf jaar later, is haar eigen bundel uit: Woordpijn.

 1. Meer vertrouwen in wapens dan in diplomatie
  PREMIUM
  opinie

  Meer vertrouwen in wapens dan in diplomatie

  ‘De opdracht na Hiroshima’. Onder deze titel sprak Wil Verheggen, bestuurslid van Artsen voor vrede (NVMP), in het BD van 4 augustus zijn zorg en oordeel uit over het mogelijk toekomstig gebruik van kernwapens. Een nucleaire explosie is een absolute verschrikking, zéker als je je realiseert, dat de verwoestende atoombommen op Hiroshima en Nagasaki klapperpistooltjes waren in vergelijking met de atoomwapens, die ná 1945 ontwikkeld zijn.
 2. Commentaar: Weterings gaf vergunning voor een explosief zonder veiligheidsventiel
  PREMIUM

  Commentaar: Weterings gaf vergunning voor een explosief zonder veilig­heids­ven­tiel

  Besturen is niet voor bange mensen en dat moet je de Tilburgse burgemeester Weterings nageven: bij alle bescheidenheid die hij uitstraalt, durft hij wel risico's te lopen. Terwijl het land nog nasudderde van de coronacrisis brak hij een taboe door in juli de kermis te openen. Her en der werden de billen op elkaar geknepen, maar de kermis had zijn corona-zaken prima voor elkaar. Tilburg zorgde voor een doorbraak: het kón dus wel.

Poll

Verplicht mondkapje op plaatsen waar anderhalve meter afstand houden niet kan

Verplicht mondkapje op plaatsen waar anderhalve meter afstand houden niet kan

 • Ja (75%)
 • Nee (25%)
2506 stemmen