Volledig scherm
PREMIUM
© BD

Voor Den Bosch is parkeergeld belangrijker dan culturele durf

ColumnMensen die zelf nou nooit eens een leuk, gedurfd of zelfs geestverruimend idee hebben, beschikken meestal ook niet over het talent om enthousiast te worden over iemand met wel een speelse geest. 

 1. De lafaards van de Tilburgse fakefoto
  PREMIUM
  Column

  De lafaards van de Tilburgse fakefoto

  Het naargeestige bedrog op sociale media bleek toch nog weer miezeriger te kunnen. Voor de benepen twitteraars die allergisch zijn voor ieder positief initiatief in de samenleving, was het een gruwel dat meer dan 10.000 middelbare scholieren naar Den Haag trokken om een verstandiger klimaatbeleid te eisen. Vrolijke jongeren die vol overgave een betere wereld willen: voor de cynische ontkenners van de klimaatverandering was dit werkelijk niet om aan te zien.
 2. Welkom in GRIEPSPUIT
  PREMIUM
  Column

  Welkom in GRIEPSPUIT

  Bij de toegangsweg naar mijn dorp staat een bord dat ik in mijn dorp kom. Er is het officiële bord van de gemeente, waarop alleen maar staat hoe het hier heet, en dat ik er vijftig kilometer per uur mag. Maar vlak daarvoor nog staat nóg een bord. Daarop staat óók de naam van mijn dorp, in de dorpskleuren geel en blauw, en daar stond altijd bij ‘Fijn dè ge dur bent, hier meude laage’, met een grote smiley. Daaronder hadden clubs en verenigingen borden opgehangen van wat er allemaal te beleven was.
 1. Flinke uitslaande brand in vier loodsen op terrein in Drunen
  Play

  Flinke uitslaande brand in vier loodsen op terrein in Drunen

 2. Onzichtbare beugel steeds populairder: 'In coronatijd heb je toch minder sociale activiteiten'
  Play

  Onzichtba­re beugel steeds populair­der: 'In coronatijd heb je toch minder sociale activitei­ten'

Poll

Verplicht mondkapje op plaatsen waar anderhalve meter afstand houden niet kan

 • Ja (68%)
 • Nee (32%)
3044 stemmen