Het uitzicht vanaf het dakterras bovenop de woontoren.
Volledig scherm
PREMIUM
Het uitzicht vanaf het dakterras bovenop de woontoren. © BD

Voor wie wordt het penthouse van het Walkwartier?

ColumnAls we in Oss zwervende junks zouden hebben, zouden ze tegen je voordeur pissen. Nu is de grootste ergernisfactor van de wonen op de begane grond van het Walkwartier, waarschijnlijk de kudde pubers van het TBL die een paar keer per dag voorbij komt gehinnikt en geloeid als ze hun pauzerondje maken door de stad.

 1. Den Bosch mag de hoge kosten niet weten van Het Geheime Theater
  PREMIUM
  Column

  Den Bosch mag de hoge kosten niet weten van Het Geheime Theater

  Heel lang geleden, de datum kan ik al niet meer terugvinden, organiseerden Bossche bezwaarmakers een discussieavond. Hun bezwaren gingen over de plannen om het Theater aan de Parade in de Brabantse hoofdstad te slopen en er ongeveer net zo’n theater weer op te bouwen. Alsof je de Sint-Janskathedraal afbreekt omdat je het spannend vindt (‘een uitdaging!’) om zo’n zelfde magistrale basiliek helemaal opnieuw in elkaar te knutselen. In de lokale politiek heet zoiets: ambitie. Soms zelfs: visie.
 2. Het blijft wonderlijk: SP’er Roemer poedelt met de voormalige erfvijanden
  PREMIUM
  BD

  Het blijft wonderlijk: SP’er Roemer poedelt met de voormalige erfvijan­den

  Gisteren waren het nog Marxisten, vandaag proberen ze een Brabantse coalitie in elkaar te lijmen met VVD en misschien CDA als kloppend hart. De benoeming van SP’er Roemer tot ‘verkenner’ voor een nieuw provinciebestuur kan twee dingen betekenen. Eén: de maatschappij is bekeerd, het socialisme triomfeert. Of twee: de linkse radicalen van weleer zijn weer verder van huis geraakt en poedelen behaaglijk rond tussen de old boys (en girls) die ze eens zo verguisden. Hoe dan ook, de geschiedenis heeft een wonderlijke draai genomen.

Poll

Verplicht mondkapje op plaatsen waar anderhalve meter afstand houden niet kan

 • Ja (68%)
 • Nee (32%)
3044 stemmen