Bosschenaren ruimen de rotzooi op bij de Primera-winkel in de ochtend na de avondklokrellen.
Volledig scherm
PREMIUM
Bosschenaren ruimen de rotzooi op bij de Primera-winkel in de ochtend na de avondklokrellen. © PIROSCHKA VAN DE WOUW/ANP

Waar blijft de genade in de rechtspraak?

opinieZijn de lockdownrellen van januari een bedreiging voor de rechtsstaat? Kijk liever eens naar ‘topdog’-advocaten en foute accountants die zich schuldig maken aan financieel hooliganisme. Een oproep tot bezinning.

 1. ’s-Hertogenbosch is als naam gewoon grote 
aanstellerij
  PREMIUM
  Column

  ’s-Hertogen­bosch is als naam gewoon grote aanstel­le­rij

  Om in deze tijd directeur van een GGD te willen worden, dien je te beschikken over zowel onverschrokkenheid als ook over een zekere neiging tot zelfkwelling. Thérèse Claassen is nu de directeur van de GGD Hart voor Brabant. Een maand na haar dappere benoeming werd ze bevraagd door onze krant over alle hectiek van de coronacrisis. Na het lezen van dat stuk was ik werkelijk bekaf van de overstelpende karrenvracht aan problemen. Maar er was een detail waar ik eigenlijk wel vrolijk van werd: in het callcenter had iemand gezeten ‘die met alle goede wil van de wereld niet wist dat Den Bosch hetzelfde is als ’s-Hertogenbosch. Dat zijn lastige dingen’.
 2. Op de radio speelt het Oranje-elftal echt stukken beter
  PREMIUM
  Column

  Op de radio speelt het Oran­je-elf­tal echt stukken beter

  In de verte, achter de net gemaaide hooilanden, glinstert de haan op de toren van Zutphen: een gevoel van eeuwigheid lijkt hier binnen handbereik. Maar omdat de bedrijvige campingbaas druk aan het hooien is, heeft hij geen tijd om zijn nieuwe schotelantenne goed in te stellen. Kampeerders zijn in doorsnee rustige mensen, toch groeit de spanning. Zal de tv het doen bij de aftrap Nederland-Oekraïne? Het zou wel heel wreed zijn als ze daar in Oekraïne de wedstrijd in de Amsterdamse Arena moeiteloos gaan bekijken, maar wij hier niet.